Skip to content

Tremas

Potřebujete si udržet současné zákazníky a nejlépe ještě i získat nové? Pak si je hýčkejte. Máme pro vás tipy, jak se těšit jejich trvalé přízni.

X
  • Domů
  • Auto moto
  • Business
  • Bydlení
  • Cestování
  • Dovolená
  • Finance
  • Hobby
  • Kultura
  • Online
  • Produkty
Menu

Praktické rady a návody, jak pracovat se zeleninou

Posted on 7. 9. 20202. 5. 2023 by


Novinky z oblasti zdravého jídla zeleninaa receptů z nich připravených jistě už znáte nazpaměť, ale co tak pár rad, které vám pomohou k hubnutí i z jiné stránky? Zelenina je jeden ze základních pilířů vašeho jídelníčku, proto se zaměříme na rady zeleninové. Například, jak si uchovat zeleninu v dobrém stavu.

· Udržet květák v čerstvém stavu není problém. Namočíme stvol do mísy se studenou vodou.
· Vaření květáku a kapusty doprovází nepříjemný zápach. Lze jej však odstranit, a to utěrkou namočenou v octě, kterou překryjeme pokličku hrnce.
· Mrkevse opraží dozlatova, přidáme – li do oleje špetku krupicového cukru.
· Nechceme – li spálit jemně nakrájenou cibulku, ale mít ji krásně zlatou, postačí ji zlehka vyválet v mouce.
· Zápach z cibule z rukou odstraníme pomocí kuchyňské soli.
· Celer nám při vaření nezčerná, když jej vložíme před vařením na několik minut do octové vody.

· Česnek do polévek a omáček utřeme nejen solí, ale i s trochou másla.
· Stroužky česnekuna uskladnění třeme se solí nerezovým nožem. Jinak by ztratil svoji barvu a byl by nahnědlý.
· Nechcete – li, aby česnek zapáchal, a přitom jej máte rádi i v syrovém stavu, stačí jej asi na šest minut ponořit do osolené vody.
· Zápach z česneku odstraníme z rukou, když je potřeme plátkem celeru.
· Jak uchovat česnek, aby byl jako čerstvý? Jednoduchá pomoc. Oloupejte ho a dejte do láhve s patentním uzávěrem. Pak jej uložte do mrazicího boxu. Vydrží tak celý rok.

zeleninový salát

· Zvadlá petrželová nať nabude svěžesti, když ji rozložíme na talíř, pokropíme studenou vodou a několik hodin necháme přikrytou dalším talířem.
· Umytý, nakrájený kopr natlačíme do sklenice, zalijeme octem, zavážeme celofánem a můžeme používat celý rok. Stačí jen občas dolít ocet.
· Nať z vyklíčené cibulemůžeme na jaře použít do polévek a pomazánek.
· Rajčatalépe nakrájíme, když je před krájením nechvíli vložíme do studené vody. Ke krájení rajčat použijeme velmi ostrý nůž nebo nůž pilkový.
· Křenméně štípe, když ho před strouháním nahřejeme ve vodě.
· Nasekaná cibulevydrží až 10 dnů jako čerstvá, když ji dáme do nádoby z plastické hmoty, dobře uzavřeme a vložíme do chladničky.

4.6/5 - (5 votes)
Posted in Bydlení

Navigace pro příspěvek

Sportovní oblečení
Proč je zazimování nadzemního bazénu důležité

Related Post

  • Bydlet se dá mnohem levněji, a to i ve vlastním
  • Hypotéka? Kdy je ten správný čas?
  • Nápady pro kočičí pelíšky
  • Domov jak klícka
  • Jinak bydlet znamená bydlet bez dluhu

Nejnovější příspěvky

  • Neobvyklé liquidy, které si zamilujete
  • Není nad vlastní bazén
  • Na teplé i studené nápoje
  • Jak se skrýt uprostřed plání
  • Učení formou „převrácené třídy“
Theme Design & Developed By OpenSumo
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Souhlasím